Beating Choir/Chœur battant

De voorstelling Beating Choir/Chœur Battant

is een coproductie tussen 

Le Carrousel, compagnie de théâtre (Québec) en BRONKS theater voor jong publiek (België).

Zoë Demoustier (Brussel) - Marie-Eve Huot (Montréal)

285208609_1183641115746205_5053968973310006833_n.jpg

Laat je stem horen! 

We zoeken getuigenissen van jongeren tussen 12 en 25 jaar.

Om te integreren in de voorstelling Beating Choir/Chœur Battant

100 stemmen

zoveel mogelijk talen

Wat willen we horen? 

Stel je voor met je naam, leeftijd en woonplaats (in 2 verschillende talen)

Wat betekent het om jong te zijn vandaag?

Beschrijf in details wat je gisteren hebt gedaan.

Wat zou je zeggen tegen jouw generatie? 

Met wie zou je een dag van je leven willen ruilen en waarom? 

Wat is je favoriete slogan?

Wat is je favoriete song? 

Kan je daar een stukje uit zingen of zeggen? 

Al deze stemmen worden de soundscape van de voorstelling, het geluid van een generatie. 

Spreek een goed verstaanbaar audiobestand in 

in de taal waarin je je thuis voelt. 

Stuur dit via Whatsapp +32 488 06 51 39

of mail naar creative.in.solitude@gmail.com

De voorstelling

Drie jongeren uit Vlaanderen. Drie jongeren uit Québec. Gedurende een aantal maanden steken Aurélie, Lajha, Mathieu, Maura, Oumi en Romain de oceaan over, in beide richtingen, om elkaar te ontmoeten. Samen wisselen ze ideeën uit, creëren en vormen de stem van een generatie. Met de blik op de toekomst gericht, breken ze uit de eenzaamheid die hen de voorbije tijd zo vaak werd opgelegd. 

Jongeren op scène

Vanuit de ontmoetingen en gesprekken met jongeren is er een samenwerking ontstaan tussen BRONKS en Le Carrousel, twee theaterhuizen die werken voor en met jongeren. In een choreografie van Zoë Demoustier en een dramaturgie van Marie-Eve Huot ontstaat de voorstelling Beating Choir/Chœur waarin dans, theater, muziek jongeren een stem geven voor de toekomst. 

Zin hoop toekomst

De gezondheidscrisis had (en heeft nog steeds) een grote impact op het leven van jongeren. Hoe moet je het dagelijks leven zingeven als je niet meer samen kan zijn, wanneer alle deuren zich sluiten? Hoe kan je je leven kiezen en vormgeven? Op basis van getuigenissen en fragmenten komen thema's aan bod als vriendschap, rouw, eenzaamheid, hoop, engagement,...  Beating Choir/Chœur Battant is een hymne aan de hoop en de vrijheid. 

De ploeg

Choreografie en regie: Zoë Demoustier (Vlaanderen)

Dramaturgie : Marie-Eve Huot (Québec)
Dans/spel: Romain Accoe (Vlaanderen), Aurélie Brassard (Québec), Lahja Demoustier (Vlaanderen), Oumi Niang (Vlaanderen), Maura Tepperman (Québec) et Mathieu Thibodeau (Québec)
Kostuum : Ange Blédja Kouassi (Québec)
Muziek : Willem Lenaerts, Peppijn, Yelena Schmitz (Vlaanderen)

Licht: Martin Sirois (Québec)
Foto's : Clara Hermans

Le Carrousel, compagnie de théâtre (Montréal, 1975)

Le Carrousel is een theatergezelschap dat producties creëert en produceert voor kinderen en jongeren vanuit vertrouwen in jonge kijkers en vanuit de overtuiging dat kinderen en  jongeren in staat zijn om de symbolische dimensie van een werk waar te nemen.  We maken voorstellingen die gevoelig en geschikt zijn voor kinderen. Deze missie omvat diepgaand onderzoek en creatie, wat tijd, ruimte en experimenteren vereist. "Wat moet ik de kinderen vertellen?" en “Hoe zeg je wat je wilt zeggen? ” zijn de belangrijkste vragen die ons drijven.

BRONKS

BRONKS is een theater voor jong publiek in Brussel. Het gebouw is een kruispunt van leeftijden, talen, smaken, persoonlijkheden, kunstvormen. Achter de glazen gevel ontstaan er eigen producties, ontwikkelen zich projecten, worden gastvoorstellingen getoond, samenwerkingen aangegaan, scholen verwelkomd en banden gesmeed met zowel gelijkgezinden als andersdenkenden. BRONKS is een presentatieplek waar zowel plaats is voor eigen werk, als voor dat van anderen; jongeren die hun artistieke weg zoeken, organisaties met een complementaire werking, boeiende initiatieven zonder eigen podium, artiesten zonder eigen plek, … Het vindt allemaal (een) plaats in BRONKS.

logo_Carrousel_rouge_noir.png
QUEBEC_imprime_noir.png
CCFA_BW_black_f.png
BRONKS.png
flanders_horizontaal_naakt.jpg