Previous
Next

Jits

16 jaar, Leuven

In de zomervakantie konden we starten met de repetities, in kleine bubbels van twee personen. Het was echt leuk dat we weer mochten repeteren maar hoe maak je een voorstelling over groepsgevoel in bubbels van twee? Eind oktober werden alle repetities weer geannuleerd en nu moet ons groepsgevoel verder via Zoom. In bubbels op weg naar een onzekere première.

Illustratie: © Jelien Vervaeck

Ik dans mee in de voorstelling We Go Places van fABULEUS, gemaakt door choreograaf Carli Gellings. Als alles goed gaat, gaat die in februari 2021 in première, maar dat is nog niet zeker. In de zomervakantie konden we starten met de repetities, in kleine bubbels van twee personen. Het was echt leuk dat we konden repeteren maar ook moeilijk omdat de voorstelling gaat over groepsgevoel en we niet met de groep samen konden repeteren. Eind oktober werden alle repetities geannuleerd. We proberen via zoom wat contact te houden maar dat is natuurlijk niet hetzelfde. Hopelijk kunnen we in de kerstvakantie terug aan de slag, want anders wordt het wel spannend om de première te halen.

 

Ik dans ook al heel mijn leven bij Aike Raes, een dansschool in Leuven. Gemiddeld dans ik er 7 uur per week. Al sinds begin oktober kunnen we de lessen enkel nog thuis, online, volgen. Dat is niet praktisch want we hebben geen enkele ruimte die groot genoeg is om echt te kunnen dansen. Ik heb ook geen barre, dus moet ik me behelpen met een stoel. Het is ook veel saaier om zo les te volgen. Normaal gezien is er veel interactie met de docenten maar dat valt nu bijna helemaal weg. Ik probeer de meeste lessen wel te volgen maar ik ben veel minder gemotiveerd dan wanneer ik naar de dansschool kan gaan. Door samen te dansen, krijg je energie. Je geeft feedback aan elkaar en zo leer je ook van elkaar.

 

Bij de scouts is letterlijk alles weggevallen. We kunnen geen geld inzamelen voor ons buitenlands kamp (als dat al kan doorgaan deze zomer, dat weten we ook nog niet). Normaal organiseren we spaghetti-avonden, concerten, wafelverkoop aan de deur, enz. Dat mag allemaal niet op dit moment. We hebben enkel in september een paar keer kunnen afspreken met onze groep en we hebben elkaar ook nog niet goed leren kennen. In januari is er een inleefweek gepland. Het zal afwachten zijn of die mag doorgaan.

 

Net zoals iedereen, ben ik deze periode echt beu. Het duurt echt allemaal heel lang en ik mis het sociaal contact met mijn vrienden, naar festivals en naar fuiven gaan en dansen natuurlijk.

 

Jits, 16 jaar, Leuven