Next

Zoë

25 jaar, Walhain

Laat je stem horen in deze vreemde tijden.

CREATIVE in SOLITUDE is een platform waarop je je gedachten en gevoelens kwijt kan.

Dat mag in de vorm van een brief, een fragment uit je dag, een getuigenis,

een tekening, een beeld, een gedicht...

Zo maken we er samen iets moois van.

Illustratie: Tosca Gasparini

Hallo

 

Als choreograaf en theatermaker heb ik de voorbije jaren dikwijls samengewerkt met kinderen en jongeren. Ik merk dat vele jongeren in deze tijden de moed verliezen. Ze worden moe en zijn gefrustreerd omdat er niet of weinig naar hen wordt geluisterd en ze geen uitlaatklep vinden voor hun creativiteit. Niet evident om nu jong te zijn, op te groeien, de wereld te ontdekken. Hoe is dat dan, vraag ik me af...

 

Daarom ben ik gestart met dit project: CREATIVE in SOLITUDE, een project van en voor jongeren, waarmee ik je graag uitnodig om je (creatieve) stem te laten horen in deze vreemde tijden.

 

Wat betekenen de regels, de isolatie, de beperkingen en de veranderingen voor jou? Valt het allemaal wel mee of wegen ze zwaar? Hoe ga je om met gevoelens van eenzaamheid en verlies? Voel je je langzaam wegzinken of krijg je net zin om iets nieuws te gaan doen en dingen over jezelf te ontdekken?

 

CREATIVE in SOLITUDE is een platform waarop je je gedachten en gevoelens kwijt kan. Dat mag in de vorm van een brief, een fragment uit je dag, een getuigenis, een tekening, een beeld, een gedicht... Het idee is dat ik alle teksten en beelden verzamel en die samenbreng op deze website en een Instagram pagina (#CreativeInSolitude) die tijdens de kerstvakantie werden gelanceerd. Tenzij je het anders wil, vermelden we bij je tekst of beeld alleen je voornaam, leeftijd en woonplaats.

 

Voor de teksten: Hoe lang je tekst is, of er nog fouten in staan, dat maakt niet echt uit. Met de redactie gaan we ze nog nalezen voor publicatie. Het belangrijkste is dat je anderen een inkijk geeft in je leefwereld, dat je jouw ervaring kan delen, dat je je gedachten en gevoelens kan omzetten in iets moois...

 

Voor de beelden: dit is ook een platform voor jonge/startende illustrators en iedereen die graag beeldend werkt. Je kan me een illustratie sturen om op de site te publiceren en dan combineer ik die met een tekst. Of je kan op de site een tekst kiezen die nog geen illustratie heeft en daar een beeld bij maken. Dan stuur je me je beeld met verwijzing naar de tekst. 

 

Hoe je je bijdrage kan sturen, vind je op de pagina CONTACT van deze site.

Dit open platform blijft de volgende maanden groeien. We plannen ook een boek en eventuele nevenprojecten - daarover later meer. 

 

CREATIVE in SOLITUDE wordt een groot creatief netwerk van en voor jongeren waarmee we onze stemmen kunnen bundelen en ook volwassenen, beleidsmakers en organisaties bereiken.

 

Ik kijk uit naar jullie getuigenissen!!

 

Lieve groeten

 

Zoë Demoustier

Choreograaf & theatermaker